Stort udvalg af Merlot til alles behov og priser

Merlot er en rødvinsdrue, der stammer fra Bordeaux-regionen i Frankrig. Merlot-druen er kendt for sin bløde, fløjlsagtige konsistens og sin medium fyldige smagsprofil. Merlot-vine beskrives ofte som “frugtagtige” eller “saftige” Merlot blandes typisk med Cabernet Sauvignon, en anden rødvinsdrue, for at fremstille nogle af verdens mest eftertragtede vine. Merlot kan også nydes alene som en vin af en bestemt sort. Merlot-vine er typisk mellemfyldige og har moderate tanniner. Merlots har en tendens til at være blødere og mere tilgængelige end andre rødvine, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der er nye til rødvin. Merlot er en alsidig rødvin, der kan nydes til mange forskellige retter, lige fra enkle pastaretter til kraftige kødretter. Merlot er også et godt valg for vindrikkere, der er på udkig efter en let drikkelig, frugtorienteret rødvin.

Hvordan smager Merlot?

Merlots har typisk smag af sorte kirsebær, blommer og chokolade. Merlot er en populær druesort for dem, der kan lide vine med blødere tanniner og moderat syre. Merlot-vine er typisk mellemfyldige og har moderate tanniner. Merlots har en tendens til at være blødere og mere tilgængelige end andre rødvine, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der er nye til rødvin. Du kan finde Merlot over hele verden, i et hav af forskellige lande. De har Merlot-vine fra hele 11 forskellige lande, hvilket er et bevis på dens utrolige evne til at vokse i mange forskellige klimaer. Det betyder også, at Merlot er rigtig god til at vise, hvilket terroir den kommer fra, og du kan få meget forskellige udtryk, alt efter om den er dyrket i Chile eller Californien. Selv om Merlot trives i mange typer klimaer, skal det helst ikke være meget køligere end i Bordeaux, da den ellers vil have svært ved at nå fuld modenhed og dermed ikke give den bedst mulige vin. Alt i alt er Merlot en lækker og alsidig drue, som bestemt er værd at prøve.

Historien bag Merlot og Cabernet Sauvignon

Merlot er langt den mest plantede druesort i Bordeaux, hvor den trives på ler- og kalkstensjorden på den højre bred. I Bordeaux finder du sjældent 100% Merlot-vine, og det er vel kun det ikoniske Chateau Petrus (plus et par andre), der laver denne type vin. Merlot er til gengæld en almindelig blandingspartner med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Merlots rolle i Bordeaux-vine er groft sagt at blødgøre den slanke og tørre Cabernet Sauvignon og give vinene fløjlsagtig fylde med plumme.