Sov godt hver nat med det rette liggeunderlag

Der er ikke noget værre end en dårlig nats søvn, når du er på outdoor eventyr. Søvnen er vigtig for, at du kan have en god dag, når du vågner. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre, for at være sikker på en god nats søvn. Særligt er det vigtigt, at du ikke fryser samt, at du ligger komfortabelt – og det kan du sikre med et godt liggeunderlag. Liggeunderlaget beskytter nemlig din krop mod den kolde jord, og vælger du derfor det rigtige af slagsen, minimerer du det varmetab, der sker i kontakten mellem dig selv og dit liggeunderlag. Lige her guider vi dig frem til det bedste liggeunderlag til dine behov, men hos Menanet.dk kan du læse meget mere om alt det andet udstyr, du skal huske til dine outdoor eventyr.

Isolation og vægt – hvad er vigtigst for dig?

Når du skal vælge dit nye liggeunderlag, er der 4 egenskaber, du især skal have fokus på. Her er der tale om isolation, vægt, komfort og volumen. Først og fremmest skal dit nye liggeunderlag, som sagt, isolere mod kulde fra jorden. Du skal altså overveje, hvor varmt et liggeunderlag, du egentlig har behov for. Liggeunderlags isoleringsevne bliver målt i R-værdi. Jo højere tallet er, jo bedre isolerer liggeunderlaget.

Derudover skal du have liggeunderlagets vægt i mente. Der findes liggeunderlag i mange forskellige vægtklasser, så det burde være muligt at finde ét, der matcher netop dine ønsker og behov. Vægten afhænger af isolering, komfort og pris, og du skal derfor vurdere, hvad der er vigtigst for netop dig.

Er du villig til at betale prisen?

Det er desuden vigtigt at have komforten i mente, når du skal vælge dit nye liggeunderlag – det giver nok sig selv. Det er helt klart oppustelige liggeunderlag, der er mest komfortable, idet luften i liggeunderlaget giver en meget behageligere oplevelse end fx et tyndt skumliggeunderlag gør. Men når det så er sagt, så koster komfort også penge. Så ønsker du et ekstra komfortabelt liggeunderlag, skal du også være klar til at betale mere for det. Sidst er der liggeunderlagets volumen. Jo mindre et liggeunderlag du køber, jo mere kan du have med af alt andet – altså jo mindre volumen, desto mindre fylder det. Her gælder desuden også, at du jo mindre dit liggeunderlag bliver, jo dyrere bliver det også.