Skal dit barn på efterskole?

Det er en stor beslutning for forældre at sende deres barn på efterskole. Der er mange fordele ved at sende sit barn på efterskole, men det er også en stor udgift. I denne artikel kan du læse om fordelene og ulemperne ved at sende dit barn på efterskole.

Fordelene

Der er især mange fordele ved at sende dit barn på efterskole på Sjælland. En af de største fordele er, at barnet vil lære at være selvstændigt og tage ansvar for sig selv. På efterskoler bor man typisk i kollektiv, og der er derfor ikke forældrene til at lave mad og vaske tøj. Barnet lærer også at være en del af et fællesskab og lærer at samarbejde med andre.
Et andet plus ved at sende sit barn på efterskole er, at der er faglige fordele. På en efterskole er der fokus på fagene, og barnet vil få mere ud af timerne, end hvis det gik på en almindelig folkeskole.
Derudover er der også sociale fordele ved at sende sit barn på efterskole. Barnet vil møde mange andre børn fra andre steder i landet, og det er en god mulighed for at udvide sit netværk.
En sidste fordel ved at sende sit barn på efterskole er, at barnet får mulighed for at dyrke en passion. På en efterskole har barnet mulighed for at dyrke en sport eller andre interesser på et højt niveau.

Ulemperne

En af de største ulemper ved at sende sit barn på efterskole er, at det er en dyr affære. Et år på efterskole kan koste op til 100.000 kroner, og det er en stor udgift for mange familier.
Derudover kan det også være svært at vænne sig til, at barnet ikke er hjemme hver dag. Som forældre kan man føle sig lidt forladt, når barnet ikke er der længere.
Det er også værd at bemærke, at ikke alle børn har det godt på efterskole. Det kan være svært at være langt hjemmefra, og barnet kan savne sine forældre og venner.