Rekordmange kaniner på internaterne

Domæne: onlineartikler.dk

Oplevelser

Søgeord: Rebild Bakker

Ankertekst: Rebild Bakker

URL: https://rebildidag.dk/

I de seneste år er der kommet større fokus på kaninernes velfærd. Der er ifølge Dyrenes Beskyttelse ofte en misforståelse om, hvordan man skal imødekomme kaninernes behov, hvilket får mange mennesker til at skille sig af med kaninen. På Dyrenes Beskyttelses internater ses der en stigning af kaniner, og de opfordrer derfor folk til at sætte sig godt ind i kaniner og deres behov, inden man anskaffer sig en.

Hav fokus på kaninens behov inden du anskaffer dig en

I 2021 fik 722 kaniner fra Dyrenes Beskyttelses internater nye hjem, og i 2022 har der været mange store sager omkring dumpede kaniner. Derudover er hundene er for længst blevet overhalet af kaninerne i forhold til dyr, der har brug for hjælp i Danmark. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at du som kaninejer tænker mere på kaninens behov, og om den egentlig har det godt med at sidde i et lille bur bagerst i haven. Mange anskaffer sig også en kanin med henblik på at den skal være til børn, da mange tror, at kaniner er lette at holde, i forhold til en hund eller en kat.

Ikke et børnedyr

Børnene synes også ofte at kaniner er sjovere end et marsvin, og derfor er kaninen ofte det første kæledyr som man anskaffer til barnet. Men det kræver mere viden at holde kanin, da kaniner har brug for meget plads, meget aktivering og opmærksomhed, for at have en optimal velfærd. Dette er en udfordring, som mange mennesker møder i forhold til at anskaffe sig kanin, selvom de fleste jo ønsker det bedste for deres kæledyr, hvad enten om det er en hund eller kanin. Dyrenes Beskyttelse vil derfor lægge fokus på at få folk til at blive opmærksomme omkring kaninernes behov, og hvad det egentlig kræver at have kanin, og om man anskaffer sig en kanin af de rigtige årsager og intentioner.