Poleret betongulv: 3 ting du skal vide

Går du med tanker om at pifte dit hjem op med et poleret betongulv? Flere vælger netop denne type gulvbelægning, fordi du opnår et langt mere råt og unikt look. Dog er der en række ting, du bør vide, inden du går i gang med at udskifte gulvet i dit hjem. Du kan med fordel læse med videre, hvis du gerne vil blive klogere på, hvad poleret betongulv er for en størrelse.

Det er oplagt at benytte betongulv på badeværelset

En af de primære fordele ved poleret betongulv er, at gulvet er mindre udsat for fugt såvel som skimmelsvamp. Denne type gulv, der er praktisk og pænt på én og samme tid, er derfor et oplagt valg til badeværelset, da damp fra lange, varme brusebade og mangel på ordentlig udluftning kan resultere i fugt.

Vil du gerne vide mere om, fordelene ved et betongulv på dit badeværelse? Så læs mere her: https://bygoghus.dk/poleret-betongulv/.

Er det muligt at støbe og poleret gulvet selv?

Hvis du er lidt af en handyman, kan du godt støbe og polere dit betongulv selv. Det er dog ikke en let gør-det-selv-opgave, og derfor anbefales det altså, at få et firma til at udføre arbejdet – særligt hvis du ingen erfaring har med beton eller polering. På den måde kan du også være sikker på at stå tilbage med et holdbart resultat af god kvalitet.

Sådan foregår poleringen af gulvet

Du opnår den skinnende effekt på betongulvet ved at polere gulvet. Det foregår således, at der benyttes enten tørpolering eller vådpolering.

Her er forskellen på de 2 poleringsmetoder:

  • Når du vådpolere, holder slibesegmenterne længere, end når du tørpolerer betongulvet. Derudover afgiver denne proces en stor mængde affald, hvorfor det er en nødvendighed at rengøre efterfølgende.

  • Tørpolering er en langt hurtigere metode, og denne proces sviner ikke nær så meget som vådpolering.