Pas på dine havemøbler

Inden sommeren melder sin ankomst, kan det være en god ide at få ordnet havemøblerne, så de ser præsentable ud, når du får gæster. Derfor kan du i foråret begynde med opgaverne der opstår i forbindelse med vedligehold af havemøblerne, hvilket også inkluderer træpleje af disse. Hertil får du nogle tips og en guide til, hvordan du bedst passer på dine havemøbler, og kan få dem optimeret, så de er klar til sommeren.

Træmaterialer

Hvis dine havemøbler er lavet af træ, skal du bruge træbeskyttelsesmidler, så de ikke bliver træls at se på. Selvom træ er et meget alsidigt og holdbart materiale, kan det nemlig være modtageligt overfor skimmel, alger, svampe og insekter. Dermed er den bedste måde at beskytte og bevare det flotte træ materiale ved at bruge træbeskyttelse. Dette sikrer nemlig, at havemøblerne kan holde til det omskiftelige danske vejr, samtidig med, at det giver en flot farve til træværket. Du kan få træbeskyttelse i mange forskellige farver, eller helt transparent. Træbeskyttelse kan også benyttes til skuret, terrassebrædderne eller hegnet, hvis du har disse. Desuden kan det være en god ide at få plejet vinduesrammer og dørene, da dette sikkert også kan trænge til en kærlig hånd. Træbeskyttelse kan dermed bruges til alt lige fra udendørs overfladebehandlinger til gennemtrængende behandlinger af udendørs træ, såsom havemøblerne.

Yderligere beskyttelse

Hvis dine havemøbler står udenfor hele året, kan du med fordel få et overtræk til havemøblerne. Et overtræk til havemøblerne beskytter mod vind, snavs og vejr, og kan dermed forlænge havemøblernes levetid. Disse overtræk kan du også benytte til din havesofa eller til parasollen, så disse også holder mange år i fremtiden. Hvis du har nogle fine hynder til havemøblerne, kan det også være en god ide at få fat i en hyndeboks, så du ikke behøver at have hynderne opbevaret indenfor.