Overvejer du silvershampoo? Dét skal du vide

Er du enten blond eller gråhåret, kan du være en af mange, der kommer til at lide under et gulligt og kedeligt skær i håret. Det kan både være rigtig frustrerende at se på og virke håbløst at fikse. Men netop her bliver silvershampoo din bedste ven! Du har måske før hørt silvershampoo refereret til som ”lilla shampoo”, og det er der en helt særlig grund til.

Læs med her for at forstå denne lilla shampoo, og hvordan den kan hjælpe dig!

Får jeg så lilla hår?

Nej, du får ikke lilla hår, selvom silvershampoo kan være helt lilla i farven – bare rolig! Men silvershampoo er en shampoo med farve i. Det er nemlig således, man får skovlen under det triste, gullige skær i håret. Men hvorfor så lige farven lilla?

Jo, dette er bundet op på ganske simpel farveteori. Gul og lille er komplementærfarver, og det betyder, at de klare, gullige toner i hovedet kan neutraliseres af den komplementære lilla farve, så du står tilbage med et både koldere og lysere skær i håret!

Hvorfor bliver mit hår gult?

Det er faktisk UV-stråler fra solen, der forsager, at du kan opleve at lide af et gulligt skær i håret. Det sker, fordi UV-strålerne afbleger håret. Ligeledes kan saltvand eller klorvand misfarve dit hår – så en strandtur er altså en hård omgang for dit hår, hvis du ikke sørger for at beskytte det med enten en solhat eller badehætte.

Silvershampooen hjælper dig med at rette op på din hårfarves skader, og så slipper du for dyre frisørbesøg for at få håret tilbage på rette spor.

Når du skal vaske håret med silvershampoo, skal håret vaskes som med enhver anden shampoo. Sørg for at shampooen får lov at sidde et par minutter og virke, inden du skyller det ud. Brug kun silvershampoo et par gange om ugen.