Overvejer du at skifte taget på din bolig på egen hånd?

Der foreligger ingen regler for, hvorvidt taget på din bolig skal udføres af en professionel håndværker. Derfor er det muligt for dig at skifte taget på din bolig på egen hånd. Der er dog et par ting, du skal vide, inden du giver dig i kast med at skifte taget på din bolig, hvilket du kan læse meget mere om i det følgende.

Vælg en tagtype, der er nem at montere

Nogle tagtyper er nemmere at montere end andre, og det bør du tage højde for, når du vælger, hvilken type tag du vil skifte ud med. For eksempel er et ståltag et eksempel på en tagtype, der er let og overskuelig at montere. Ved at vælge en tagtype såsom ståltag, som er let at montere, vil du også spare tid i den lange ende. Kunne du tænke dig at læse mere om ståltaget for at finde ud af, om det er det helt rette valg til din bolig og dit gør-det-selv-projekt, så klik her.

Sørg for at sikkerheden er i top, når du arbejder i højden

Når du lægger tag på din bolig, så arbejder du i højden, og det er vigtigt at være særdeles opmærksom på, hvordan du da arbejder. Der er nemlig visse risici forbundet med at arbejde i højden. Du skal eksempelvis overveje, hvorvidt du får brug for et stillads, faldsikring eller lignende, som kan være med til at gøre dit arbejde i højden endnu mere sikkert.

Væbn’ dig med tålmodighed, da det kan tage længere tid

Når du vælger at udføre en så omfattende opgave, som et tagskifte nu engang er, på helt egen hånd, så er det også vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed. Det tager normalt en smule længere tid at udføre sådan en opgave på gør-det-selv-vis, end hvis en professionel håndværker udfører opgaven.