Mange lider af stress, men hvordan slipper man af med det?

Ifølge Stressforeningen led omkring 250.000-300.000 i midten af 2020 af alvorlig stress. Det er selvfølgelig et alt for højt antal, som i en perfekt verden skulle være på 0. Det er dog rimelig usandsynligt at få tallet helt derned. Men vi kan alligevel godt hjælpe os selv og hinanden med at få det skyhøje tal bare lidt ned.

Forebyg stress

Hvis du eller din arbejdsplads bekymrer sig for, om du er ved at udvikle eller har udviklet stress, bør du tage følgende råd til dig med det samme: Få hjælp af en dygtig stress coach. En stress coach er udstyret med ressourcerne og mindsettet til at hjælpe dig af med din stress, hvis den allerede har et tag i dig. Med en stress coach kan du også forebygge den stress, som du muligvis mærker komme, men som ikke har overtaget endnu. Det optimale er selvfølgelig, at stressen aldrig når at få for meget magt over dit liv. Hvis den gør det, er en stress coach yderst relevant.

Find årsagen

En stress coach vil ikke bare kunne afhjælpe din stress eller forebygge den. De vil også kunne hjælpe dig med i første omgang at identificere den. Nogle gange oplever du måske søvnbesvær, irritationer eller et ustyrligt tankemylder, som du ikke ved, hvad skyldes? Der er en chance for, at det er stress. Er det tilfældet, er det vigtigt, at du bliver opmærksom på det. Man kan nemlig ikke afhjælpe problemet uden at have fat i roden. En stress coach vil hjælpe dig med at finde ud af, hvoraf denne stress kommer. Ved at opklare det, vil det nemlig blive meget nemmere at undgå stress i fremtiden. Du vil gå fra forløbet med nye ressourcer til at håndtere ting, der i fortiden ville have påvirket dig i retning af kronisk stress.