LED lys til akvarie – sådan vælger du det rette!

Har du lige købt et akvarie, og mangler du derfor noget LED lys til akvarie til det? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at læse meget mere om netop LED lys til akvarie. Udvalget på markedet spænder bredt, og du har derfor også rig mulighed for at finde noget belysning til dit akvarie, som matcher netop dine ønsker og behov. For det er nemlig sådan, at akvarie lys ikke blot giver lys til akvariet. Nej, akvarie lys skaber faktisk rammerne for både fiskenes og planternes sundhed, og derfor er det naturligvis også vigtigt, at du får valgt et lys, der passer til de fisk og planter, som du har i dit akvarie. Så læs meget mere om LED lys til akvarie lige her og bliv meget klogere på emnet.

 

Frem væksten i akvariet med et LED lys til akvarie

Når du skal finde det helt rette LED lys til akvarie, er det vigtigt, at du får valgt en type lys, der kan være med til at stimulere væksten og trivsel hos de planter og dyr, der befinder sig i akvariet. Nogle typer lys egner sig nemlig til nogle bestemte fisk og planter, og det er således heller ikke helt ligegyldigt, hvilket lys du vælger. Vælger du lys med blå dioder blandt det naturlige hvide lys, kan du være helt sikker på, at lyset er med til at fremme væksten hos både planter og fisk. Lyset skal anses som værende akvarieplanternes samt fiskenes energikilde, og du skal derfor gå efter et lysarmatur med så meget lys som muligt. En tommelfingerregel er, at  nemme akvarieplanter kræver 10-20 lumen per liter vand, mens mere krævende akvarieplanter har brug for mellem 20-40 lumen per liter vand.

 

LED lys til akvarie er ikke nok

Men når det så er sagt, så er det naturligvis væsentligt, at du får gødet dine akvarieplanter. Altså er godt lyst ikke blot lig med, at dine planter har det godt. Du kan have det allerbedste akvarielys, men gøder du ikke planterne, vil de alligevel dø ud med tiden. Så udover, at du skal have et godt LED lys til akvarie, skal du altså også have en god pose gødning, du kan gøde dit akvarie med. Gør du til gengæld det, kan du næsten være helt sikker på med tiden at få det flotteste af det flotteste akvarie.