Indhegning til haven – gode råd

Som hundeejer har du ansvar for, at din hund ikke bevæger sig frit omkring uden for din grund. I denne artikel får du gode råd til at lave den bedst mulige indhegning i din have, der holder din hund fra at strejfe for meget omkring uden for jeres grund. Når jeres hund løber omkring uden for jeres grund, er der større risiko for, at den bliver væk eller farer vild i trafikken og bliver ramt af en bil. Den kan måske også skræmme eller bide en anden hund eller en person. Det er derfor super vigtigt at sørge for, at den ikke bevæger sig for langt væk fra jeres grund for ofte. Nogle gange kan man som hundejejer glemme, at man har pligt til at holde sin hund inde på egen grund. Det kan også være, at man slet ikke er klar over det. Med den rette indhegning kan denne opgave dog løses godt.

Derfor er indhegning vigtigt

Hvis man skal leve op til ansvaret om at holde sin hund inde på egen grund, er det en super fin idé med indhegning. Selv en hund, som er super velopdragen, kan nemlig blive fristet til at bevæge sig uden for grunden fra tid til anden. Løse hunde kan give anledning til konflikter. Folk kan nemlig blive skræmte, hvis en hund løber imod dem eller gør ad dem. Løse hunde kan også udgøre en trafikrisiko og bringe sig selv og menneskene i trafikken i fare. Udover disse problemstillinger og risikoer kan man få store bøder, hvis ens hund løber frit omkring. I 2019 lå bøderne således på 2.000 kroner for en hund, som går uledsaget, 1.000 kroner for at en hund ikke har halsbånd eller hundetegn, 4.000 kroner hvis hunden bider en anden hund eller en person, og i værste fald skal hunden aflives – dette er eksempelvis tilfældet hvis den overfalder og skambider en anden hund eller en person.

Nogle råd til indhegning i haven

Første råd til at lave god indhegning i haven er, at man skal vælge en indhegning i det rette materiale. Hvis man eksempelvis kun har en hæk, kan hunden finde vej gennem den. Din indhegning skal være sikret i bunden, så hunden ikke kan grave sig nedenunder. Din indhegning skal være så høj, at din hund ikke kan hoppe over. Det kan være en god ide at tilføje en ekstra låge lidt udenfor den, man allerede har. På den måde kan man lukke den ene, inden man åbner den anden, og så kan hunden ikke løbe helt ud, skulle den slippe gennem første låge. Du bør overveje at lave indhegning, som holder din hund i baghaven, hvis den gør meget af personer, som går forbi. Du bør også overveje, om andre kan komme ind til din hund, hvis de for eksempel skyder en bold ind i din have. Det er nemlig dig, der er ansvarlig for, at din hund ikke forvolder skade, hvilket selv rolige hunde kan gøre, hvis de får et chok.