Hvad kan man bruge Gummiplader til?

Gummiplader anvendes til en lang række formål, men nu søger de mennesker, der bruger dem, i stigende grad komfort. Gummiplader er ikke så fleksible, når det drejer sig om krav til komfort. Der er dog intet, der ikke kan løses med det rigtige gummiplade. Skynd dig derfor ind i udvalget lige nu og få fat på nogle gummiplader. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Hvad er egnet gummiplader?

Det afhænger i virkeligheden af, hvad du ønsker at gøre med gummipladen. Gummiark af naturgummi eller neopren kan ofte vaskes i maskine uden problemer, hvilket gør dem meget hånd i forhold til hygiejne og sikkerhed, da gummi ikke holder på snavs eller bakteriegrænser så godt som andre materialer som f.eks. stof. Gummiplader af EPDM, silikone eller PVC bør slet ikke vaskes i hånden eller i maskine – de skal blot tørres af med enfugtig klud. Gummiplader er modstandsdygtige over for sol, vejr og vind. Gummiplader er fremstillet af syntetisk gummi, hvilket betyder, at de har en fremragende varmebestandighed op til ca. 80-90 ºC, men de bør ikke udsættes for direkte varme eller sollys i længere tid, da det kan få dem til at blive skøre og revne. Gummi har også en god kuldebestandighed, da det er et så hårdt materiale med lav vandgennemtrængelighed. Gummiplader kan ofte uden problemer tåle lette syrer og salte.

Fleksibilitetsniveauet i Gummiplader

Gummis fleksibilitetsniveauet afhænger af antallet af tværsnit i dets struktur: Jo færre sektioner der er, jo mere fleksibel bliver gummipladen – indtil et vist punkt, hvor holdbarheden falder og styrken stiger i takt med, hvor mange sektioner der er. Gummiark kan også fås med en høj grad af hårdhed eller blødhed – dette bestemmes af gummikomponenterne under produktionen. Gummi fremstillet af naturgummi er f.eks. mere fleksibelt end gummi fremstillet af butadien, som har en højere hårdhedsgrad.

Hvis du ønsker at bruge din gummiplade udendørs, er det bedst at vælge en EPDM- eller silikonegummiplade, da de har en fremragende modstandsdygtighed over for vand, vind og sollys. Gummiplader er normalt sorte i farven, fordi de anvendte råmaterialer i sagens natur er sorte, men de kan også findes i andre farver. Gummiplader er nemme at opbevare, når de ikke er i brug, fordi de er naturligt flade og let kan rulles op, hvis det er nødvendigt. Gummi holder ikke på varmen, så temperaturen. Alt dette kan du læse mere om inde på siden.