Hvad gør du hvis dit barn bliver sygt med forkølelse?

Som forældre eller anden omsorgsperson kan det måske være lidt skræmmende, hvis dit spædbarn går hen og bliver sygt. Også selvom det måske blot er en forkølelse. Derfor er der her nogle måder, hvorpå du kan orientere dig, så det måske virker en smule mindre skræmmende.

Spædbarn forkølet

Hvis dit spædbarn forkølet, så kan det måske være anderledes end, når voksne eller større børn bliver forkølede. Forkølelse kan være forskellige vira, der udfordrer immunforsvaret, hvilket sjældent er et problem for voksne og store børn, men det kan godt blive problematisk for et spædbarn. Du kan se her hvis du har et forkølet spædbarn, der kan guide dig igennem, hvad du som forældre kan gøre både for at forebygge smitte af virussen, men også hvordan du kan lette dit barns symptomer hjemmefra. Som udgangspunkt kan det dog også nævnes at hvis du bliver usikker om dit barns helbred, så kan det være en god idé at opsøge en læge. Også med spædbarn forkølet, selvom det måske kan virke en smule trivielt.

Hvad kan du gøre?

Ellers kan det handle om at hjælpe din baby med at komme af med snotte, så de ikke bliver stoppet til. Dog skal du være opmærksom på, at næsesprays og lignende sjældent er velegnet til små babyer, så inden du prøver at hjælpe dem med dine vante medikamenter, bør du måske efterse, at de kan bruges til det lille barn. Ellers kan det måske og lette lidt på trykket, hvis barnet får lov til at sove med hovedet en smule eleveret. Derudover er det ligesom, når du selv er forkølet, vigtigt at du sørger for at holde barnet hydreret, måske i ær, hvis forkølelsen kommer med lidt feber. Men igen, hvis du er i tvivl om, hvorledes du bør håndtere dit barns sygdom, så kontakt en fagperson og få lidt vejledning.