Hiv fat i en bedemand, når du skal bestille en begravelse

Nogle folk ønsker at finde hvile dér, hvor de voksede op. Andre ønsker at blive stedt til hvile, hvor de levede. Nogle har måske endda mere specifikke ønsker, hvad deres begravelse eller bisættelse angår, som de efterladte må sørge for at føre ud i livet, hvis det er muligt. Om afdøde er ”krævende” eller ej, gør du klogt i at hive fat i en bedemand, når du står over for at skulle bestille en begravelse.

Søger du en bedemand i Ølgod?

En bedemand kender alt til bestilling af begravelse og ved, hvem man skal have fat i for at anmelde et dødsfald (den kirkebogsførende sognepræst i afdødes bopælssogn), og vælge kirkegård/gravsted i eller uden for sognet. Generelt er det godt at vælge en bedemand, der er bekendt med området, som afdøde skal begraves i. I det sydvestlige Jylland så kunne fx en bedemand i Ølgod være oplagt.

Bedemænd kan klare alt det praktiske

Bedemænd kan hjælpe med alt det praktiske, når en begravelse skal arrangeres og afholdes – bl.a. kan de hjælpe med afhentning af dødsattest, anmeldelse til begravelsesmyndighed og tage dialogen med kirkegården eller krematoriet. Det bliver begrænset, hvor meget du selv får mellem hænderne, hvad begravelsen angår. Et spørgsmål, du måske sidder inde med, er: Hvem betaler for begravelsen?

Hvem bliver det, som betaler for begravelsen?

I udgangspunktet kommer pengene til begravelsen fra dødsboet. Vælger du at bestille begravelsen, kan du ende med at skulle betale en del af dens pris, hvis der ikke er midler nok i dødsboet. Men der er penge at søge fra det offentlige i form af begravelseshjælp. Dette er noget, en bedemand har forstand på at søge om, så også her finder du en opgave, hvor bedemanden vil kunne vise sit værd.

Klar dig gennem begravelsen eller bisættelsen – find en bedemand.