Gør vedligeholdelse af din have let for dig selv

De fleste boligejere nyder at have egen have. Desværre kommer dette for mange også med en større grad af pligter og arbejdsopgaver, end der nødvendigvis kan findes tid og overskud til i en travl hverdag. Der er dog råd at hente, for eksempel ved at gøre brug af en automatiseret robotplæneklipper, samt ved at indrette haven på en vedligeholdelsesvenlig måde.

Derfor kan en robotplæneklipper være løsningen

I vækstsæsonen går der ikke lang tid imellem klipninger af græsset, før det igen trænger til en tur. På den måde kan det hurtigt gå hen og føles som en opgave, der aldrig rigtigt bliver løst. Synes du, at klipning af din plæne kræver for meget af din tid, er der dog løsninger, som du med fordel kan overveje, herunder ikke mindst en robotplæneklipper.

En robotplæneklipper virker ved selv egenhændigt at køre rundt og slå græsset i din græsplæne. Dette sker typisk via forskellige sensorer og instruktioner, som plæneklipperen efterlever. Er du nysgerrig på dine muligheder, kan du tjekke udvalget af robotplæneklippere.

Også indretningen af din have har noget at sige

Vedligeholdelse af boligens have handler dog også om andet end græsslåning. Derfor kan det give god mening at indrette den på en måde, der passer til dine ønsker om mængden af arbejdstid brugt i haven.

Find for eksempel planter og bunddække, der ikke kræver så meget vedligehold, eller anlæg dele af have med fliser, hvis du har svært ved at overskue de mange bed og delelementer. Dette kan gøres rigtig elegant, uden at gå på kompromis med havens ynde.

For mange kan det også være en hjælp at have et skema over, hvornår forskellige planter i haven kræver vedligeholdelse. Det kan for eksempel være en liste over arbejdsopgaver, der henholdsvis skal klares forår, sommer, efterår eller vinter. På den måde gøres det hele mere overskueligt.