Gør børnehaven til et godt sted for børnene at være

Børnehaveårene er en vigtig del af mange børns liv, da der sker en stor udvikling i den tid, barnet er tilknyttet til børnehaven. Men fordi børnehaveårene er så vigtige, sætter det naturligvis også nogle høje krav til landets børnehaver, da de har en stor betydning for den første del af mange børns liv. Det gælder altså om at gøre børnehaven til så behageligt et sted for børnene at være som overhovedet muligt.

Giv børnene plads til at være børn

Børn er meget nysgerrige af natur, og det er da også rigtig godt for deres udvikling, hvis de får lov til at udforske, hvem de selv er, og hvordan deres omverden er sat sammen.

Det er naturligvis nødvendigt at have nogle rammer for børnene, hvis børnehaven ikke skal blive det rene kaos – men samtidigt er det vigtigt, at I ikke fratager børnene muligheden for at være barn. Leg og opdagelse er en naturlig del af børns udvikling, og det må gerne ses i børnenes muligheder i jeres institution.

Sørg for nogle gode, sikre møbler

Livet i børnehaven involverer også mange møbler. Det er både hylder at opbevare ting på, stole at sidde ved til frokosten og børnevenlige møbler i køkkenet, når børnene skal hjælpe til der. Møbler til institutioner skal selvfølgelig helst være af høj kvalitet, og skal også gerne være sikre for børnene at bruge.

Børn har brug for noget forskelligt

Alle børn er unikke, og derfor er det også meget forskelligt, hvor meget opmærksomhed det enkelte barn har brug for. Der kan være mange grunde til disse forskelle, men vigtigt er det uanset hvad, at der er fokus på det i institutionen. Ved at give hvert barn den rigtige hjælp og den rigtige omsorg, sikrer I både at de har det godt i nuet, men I sætter dem også godt op i forhold til fremtiden.