Gør noget godt for dit tag med reparation af undertag

Er dit tag meget gammelt? Kunne taget godt trænge til en kærlig hånd? Så bør du overveje at få foretaget reparation af undertag.

Det kan være en stor fordel at være opmærksom på sit tag og få foretaget nogle behandlinger, når det kunne trænge til det. Du kan nemlig undgå at skulle have nyt tag, hvis bare du får foretaget nogle reparationer hen ad vejen. Ødelagt undertag kan være skyld i store skader på huset, og derfor er det vigtigt, at du tager affære med det samme. En af løsningerne, du kan få foretaget, er understrygning. En understrygning er en reparation af undertag, som bliver foretaget inde fra loftet, og dermed behøver du ikke få udskiftet hele din tagkonstruktion – du kan blot nøjes med at få fikset det ødelagte undertag. Med reparation af undertag forlænger du altså levetiden af hele dit tag, og du får samtidig lappet alle utætheder.

Hvis dette lyder som noget for dit tag, så finder du her mere information om reparation af undertag.

Sådan laves en reparation af undertag

Det første, der sker under en reparation af undertag, er af fjerne det gamle undertag. Dette tages ned fra loftet og bliver bortskaffet. Derefter gennemgås taget for eventuelle fejl og mangler, eksempelvis problemer med skotrender, rykninger, inddækninger osv. Derefter skal der monteres udluftninger, som er meget vigtige. Alle tage har nemlig brug for udluftninger for at undgå råd og skimmel. Næste skridt i processen af reparation af undertag er at rense tagsten, hvor det er nødvendigt, så fugen binder sig bedst muligt. Dernæst begynder fugningen, og så er dit tag næsten så godt som nyt.

Reparation af undertag er altså en stor og nødvendig proces, som bør foretages af professionelle, hvis du ønsker, at dit tag skal kunne holde i flere år uden at skulle spekulere i at skulle investere i et nyt. Det er desuden vigtigt at huske, at selv nyere undertag kan gå i stykker blot få år efter opsættelsen. Det er derfor en stor fordel at huske at tilse sit tag i ny og næ for at undgå store skader på huset og store regninger på nyt tag.