Ford Focus – En forrygende familiebil

Ford Focus er stadig en fantastisk bil til dig, der har fokus på en god, sikker og prisvenlig bil. Det er nemlig i alt sin enkelthed det du får, når du handler Ford Focus. Bilen, som første gang blev introduceret på det danske marked i 1998, er stadig på toplisterne over mest solgte biler i Danmark og på verdensplan. I øjeblikket handles den fjerde generation af Ford Focus, som i 2019 vandt prisen som Årets Bil i Danmark. Bilen er en af de få, som har vundet prisen to gange. Første gang var lige efter lanceringen i Danmark i 1999.

Sikkerhed i top

Selvom prisen på en Ford Focus ikke rager op blandt de dyreste, så er der ikke slækket på sikkerheden. Ford Focus har således scoret det maksimale antal af sikkerhedsstjerner, hvor specielt sikkerheden for børnene og passagererne i bilen imponerede i testen.

En af de ting, som blev vurderes særdeles positivt i Euro NCAP-sikkerhedstesten var den automatiske nødbremse, som registrerer fodgængere og cykelister i både nat og dag. Hvis en mulig kollision detekteres, så bremser bilen selv op selv i høj fart. Den automatiske nødbremse er standard udstyr på alle varianter af Ford Focus.

Lækre detaljer

Der er også god grund til at se nærmere på en Ford Focus, når du først har fået øjnene op for de detaljer, som bilen er designet med. Først og fremmest ser bilen fantastisk ud! De nydesignede lygter giver bilen et cool udseende, men LED-lygterne er der ikke bare for syns skyld. De avancerede forlygter anvender nemlig kamerateknologi for at fastsætte, hvordan vejen skal lyses op. Er du f.eks. i gang med at skulle dreje, så kan du forvente hjælp af forlygterne til at lyse svinget op.

Inde i bilen finder du også flere smarte features. Med Ford Focus følger nemlig Fords eget SYNC3-audiosystem, som er designet til at du kan forbinde din smartphone, så du kan høre musik, ringe og navigere uden at miste fokus på vejen. Samtidig er der også mulighed for at få installeret et head-up system, som giver dig alle de nødvendige informationer op på forruden, så du ikke skal flytte øjnene væk fra vejen.

Du kan også få bilen som en Mild-Hybrid, hvor et batteri hjælper accelerationen og brændstofs økonomien, så du kan køre mere miljøvenligt. Batteriet bliver automatisk genopladet hver gang du bremser, så du vil aldrig have brug for at skulle ud og finde en ladestander, så du kan lade batteriet op.