En grønne og mere klimabevidst verden

Vi bliver som mennesker mere og mere bevidste omkring klimaet på denne jord. Der sker mange forandringer grundet klimaet, som fører tilbage til os mennesker. Vi påvirker i stor grad jordens miljø, og de forandringer som sker. Derfor har vi også et ansvar for at handle bedre og mere, og gøre noget ved problemstillingen. Klimaændringerne kan blandt andet tydeligt ses ved den globale opvarmning, som skaber tørke, skovbrande og oversvømmelser. Oversvømmelserne skyldes blandt andet at temperaturen stiger, og dermed smelter isen og vandstanden i havene stiger.

Hvad kan du som individ gøre for klimaet

Når man ser på klimaet med det store perspektiv, kan det være svært at føle, at man selv har en rolle, som kan skabe ændringer. Men det har man, og det kan man. Der er mange små tiltag, man som individ kan gøre. Det kan være alt fra at tage cyklen engang imellem i stedet for bilen, til at vælge grøn energi, som f.eks. VVS Odsherred. Det kan også være at købe danske grøntsager i supermarkedet, da man dermed mindsker importen af udenlandske varer, og dermed mindsker det klimaftryk, som transporten af udenlandske vare ville sætte.

Ting du kan gøre som er godt for klimaet

Der er mange ting, man som individ kan gøre, for at være mere klimabevidst og passe på miljøet. En ting du kan gøre er f.eks. at spise mindre kød, men faktisk kan det bare gøre en forskel, at f.eks. spise mere kylling end oksekød, da oksekød har et meget større klimaaftryk, grundet at køer udleder mere Co2. Du kan også tænke over, hvad du f.eks. pakker din madpakke ind i. Film er bedre end sølvpapir, men aller bedst er at bruge genanvendelige bøtter eller bivoks papir, som også kan genbruges. Dertil er det også altid godt at have sin egen drikkedunk, i stedet for at købe nye plastikdrikkedunke.