En god investering

Er der godt med plads til både at indrette med en seng og en lille flyder sofa på værelset, så er det måske i første omgang en mere om kostelig affære, men i det lange løb er det noget, der kan gavne gang på gang og måske vil dit barn allerede have de nødvendige møbler, når der første gang flyves fra reden i egen lejlighed senere i livet.

En god sofa vil kunne holde i rigtig mange år, men det er muligvis et lidt hårdere liv for en sofa på et teenageværelse end ellers og det vil derfor ikke være helt af vejen at finde en sofa der er let at rengøre og vaske af, hvis der har været en god fest i hynderne.

Nogle gange tager livet en drejning og man skal flytte. Det kan være, at din kommende flytning kommer ubelejligt, men som regel kommer en flytning med noget man kan glæde sig til. Uanset om det kommer belejligt eller ej for dig, der står og skal flytte lige om lidt, så kan du som mange andre i samme situation være i et dilemma, for er der overhovedet den rette plads til dine nuværende møbler, eller skal du nu til at finde nye møbler for at passe bedst ind i det nye hjem?

Som regel er alle soveværelser lavet i en størrelse, der kan rumme en almindelig seng og det er derfor ikke det største problem med gamle møbler i nyt hjem. Det der til gengæld volder mange personer problemer er, at der ret sikkert er en anden størrelse stue. Måske du tænker at du er helt okay i denne situation, fordi du flytter fra noget småt til noget større, men faktisk kan det også give sved på panden at indrette det nye hjem med den samme sofa, når rummene du ankommer til, er større for der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til om sofaen kan passe ind.

Lysindfald og farve kan afgøre stemningen

Selvom at målene på din nuværende sofa måske melder kortere i centimeter end hvad målene på længde og bredde i din kommende stue, så er du ikke sikret dig i forhold til at din nuværende sofa helt sikkert vil passe ind i den nye stue. Der kan være mange ting der spiller ind såsom f.eks. skråvægge, lysindfald kontra farver osv.

Er der ikke nogen skråvægge og er der masser af længde i rummet at tage af, så er det muligvis ikke din sofas størrelse, der vil begrænse udfaldet for succes. Her vil det nærmere være faktorer, som farver og stemning i rummet. Når pengene er små, vil det være noget man kan leve med indtil man har sparet op til en mere passende sofa, men hvis man gerne vil have at det hele spiller med det samme man rykker ind i det nye bo, så er det noget man skal gøre sig overvejelser om.

Vi er blevet mere modige end nogensinde før i forhold til vores valg af sofa i hjemmet. Det har betydet et øget salg for sofaproducenterne i sofaer med farve. En farve kan syne af noget i det ene rum og syne af noget andet i et andet rum. Lysindfald i rummene har en afgørende rolle for, hvordan sofaen vil opleves i de forskellige rum og selve lampebelysningen vil også gøre sit, når man skal opleve rummene i aftentimerne.

Vinkler der driller

Har du samme lamper og nogenlunde samme lysindfald udefra, fra den naturlige lys i løbet af dagtimerne kan du også eliminere denne faktor som en afgørende faktor i forhold til om din gamle sofa vil passe ind i dit nye hjem.

Du vil måske endda have de samme lamper med dig fra det ene sted til det andet og har den nye stue samme udformning som den gamle, men blot lidt større, så vil du næsten være helt sikker på, at du roligt kan få sofaen til at passe ind i dit nye hjem.

Er der derimod vinkler og andre kroge i det kommende hjem, så kan det igen spille en rolle. Måske ikke i forhold til om sofaen vil passe ind, men vil dit TV-møbel og sofabord kunne gøre det samme og er der nu også plads til de grønne planter, du elsker så højt som inventar i din stue?