Derfor industrilakerer man

Vidste du, at man har for vane at industrilakere elementer som plastik, jern, stål etc.? Årsagen er, at man styrker elementer, så det bliver mere modstandsdygtigt. For træ, plastik og tilsvarende, er det ofte for at slag og stød ikke giver skade, men bliver absorberet af den hårde lakering.

Men for jern og stål, er det meget mere end af blot de kosmetiske årsager, at man vælger at gøre brug af en solid omgang industrilakering. Årsagen er, at man i et land som Danmark har et meget hårdt klima. Tilmed et klima, der har fire vidt forskellige sæsoner, der med regn, sne, blæst og kraftig sol påvirker stålet og metallet vidt forskelligt. Men stå kan ruste! Og når stål ruster, forbliver det ikke lige så stærkt. Teknisk set kaldes det korrosion, når noget ruster. Rust spreder sig hurtigt og svækker stålet eller metallet, så det mister sin styrke og kan bryde sammen. Det er blandt andet derfor, at man især er opmærksom på at lakere byggekomponenter, så de kan holde deres styrke.

Behovet for industrilakering kan du få hjælp til at vurdere af en professionel inden for feltet – Se mere her. Her vil fagmanden kunne anbefale dig på baggrund af de korrosionsklasser, man arbejder med. Dette er definerede klasser, der fortæller, hvilken grad af beskyttelse, noget har brug for. Helt konkret vurderes det på baggrund af, hvilket miljø stålet eller metallet skal bruges i. Er der f.eks. tale om en sportshal, som er opvarmet, er der ikke et kolossalt behov for at beskytte elementerne. Men er der derimod tale om brug i nærheden af f.eks. vand og hårdt klima – f.eks. udendørs ved skibsbyggeri – skal elementerne have en kraftig behandling for at være godt beskyttede.

Bemærk desuden, at der kan være forskellige typer af firmaer, du skal have fat i afhængigt af dine behov til lakeringen. Et firma som RH Sandblæsning kan dog hjælpe med både store og små elementer, da de har sprøjtekabine og andet udstyr til stort set alle typer af opgaver.