Derfor er oldnordisk musik værd at lytte til

Den populære tv-serie “Vikings” har vakt fornyet interesse for nordisk historie og kultur. Seriens fængslende historier og omhyggelige opmærksomhed på historiske detaljer, og i nogle tilfælde mangel på samme, har fået mange seere til at udforske vikingetiden yderligere. Dette har til samtidig givet nyt liv til oldnordisk musik, og optagelser og liveopførelser af sange og instrumenter fra serien er blevet stadig mere populære. Desuden har programmet inspireret folk til at lære mere om nordisk mytologi og til mange til at undersøge deres skandinaviske og nordiske rødder. Vikingetiden er en stor del af dansk historie og den teknologiske revolution, har fået mange danskere til at glemme hvor de kommer fra. Har du mod på at genopleve historiske instrumenter og lyde, igennem oldnordisk musik, som slet ikke er så kedeligt som det lyder, så kan du med fordel læse med i resten af denne artikel, om oldnordisk musik og instrumenter.

Hvem laver vikingeinspireret musik

Det kan lyde rigtigt kedeligt, men oldnordisk musik, eller vikingemusik om man vil, er faktisk en genre med mange forskellige variationer. Det skyldes at mange udøvende kunstnere indenfor genren, har deres baggrund i andre typer af musik. En af de mest populære kunstnere på globalt plan, den danske musiker Danheim, har for eksempel en baggrund indenfor elektronisk musik, ligesom en anden international kunstner der oplever stor succes, danske Myrkur, har en baggrund inden for metalverdenen. Dette kan i begge tilfælde høres på deres produktioner og er med til at give et helt nyt syn på den oldnordiske genre. Som udgangspunkt findes der mange kunstnere, men fælles for alle, er deres passion for vores historie.

Hvor kan man finde vikingeinspirerede kunstnere?

Ligesom med alle andre former for musik, så kan man finde de mest populære kunstnere på platforme som YouTube og Spotify. De kan dog være svære at finde, hvis man ikke ved hvad de forskellige musikere, sangere og bands hedder. Dette kan man selvfølgelig google sig frem til, men der findes også hjemmesider hvis formål er at samle og formidle kunstnere indenfor forskellige genrer, som alle finder deres inspiration i den oldnordiske historie og mytologi. En af de bedste hjemmesider til dette er https://norsestyles.com/ som har et udvalg af nogle af de bedste kunstnere indenfor oldnordisk musik, tattoos og forskellige mode brands. Fælles for alle brands er, at de er inspireret af vikingetiden og den oldnordiske historie. Nogle har endda valgt at fusionere dette med moderne stilarter, hvilket giver et utroligt fascinerende og nyt udtryk.