Datakvalitet er essentiel for din virksomhed

Har du en virksomhed, som bruger data i flere forskellige sammenhænge? Ønsker du at alt den brugbare data er i allerhøjeste kvalitet? Så bør du tjekke jeres datakvalitet.

Data spiller i dag en vigtig rolle, og de fleste virksomheder ved også, at datakvalitet er central for deres forretning. Datakvalitet ender dog alligevel med ikke at være prioriteret, da IT og teknologi ofte bliver brugt på budgettet. Data er et af de allerstørste aktiver, en virksomhed har. Uden præcise, opdaterede og valide data kommer målet om vækst baseret på effektive processer, stærkere kunderelationer og relevant kommunikation langt væk.

Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du her finde meget mere information om datakvalitet.

Kunderne forventer datakvalitet

Data er i dag fundamental for virksomheders operationelle og strategiske processer. Det har har ekstrem stor indflydelse på, om vi når vores taktiske og strategiske mål. Langt de fleste kender ikke kvaliteten er deres data og angiver, at man ikke har tilstrækkelig viden, hvilket sætter en ond spiral i gang med mistillid til data, der flyder i organisationen. En ting, der driver organisationer i dag, er at kunderne har fået mere indsigt og magt og de stiller flere krav. Kunderne forventer at blive taget alvorligt, blive forstået og genkendt, samtidig med at de forventer relevant og aktuel dialog, hvis de skal engagere sig og købe dit produkt. Alt dette kan datakvalitet hjælpe med.

Sådan kommer du til at kende din datakvalitet

Du kan nemt finde ud af, om det er det værd for din forretning at investere i datakvalitet. Der findes nemlig en metode, som ikke er videnskabelig og heller ikke tager højde for dubletter, men den er derimod enkel, hurtig og giver et godt indblik over, hvor jeres datamæssige udfordringer ligger. Metoden består af seks trin og kan nemt gøres med hjælp fra en gruppe kunder og nogle kollegaer. Efter disse trin kan I brainstorm om, hvorvidt det skaber ekstra omkostninger for jer at have fokus på datakvalitet. Der er garanti for, at datakvalitet vil skabe fremgang for både dig, dine kollegaer og kunder, som vil opleve en tættere forbindelse og kendskab.