Brandstige – øger din sikkerhed fra 1. sal

Bor du i et hus, der har to etager, eller bor på du 1. sal i en lejlighed, og ønsker du at øge din egen sikkerhed? Så bør du anskaffe dig en brandstige.

Det kan måske lyde som en lidt underlig ting at investere i, men man kan aldrig vide, hvornår man får brug for sådan en, og du vil sætte pris på, at du valgte at anskaffe dig en, i det øjeblik du får brug for den. En brandstige kan nemlig være forskellen mellem liv og død. Den øger sikkerheden i dit hjem, da det giver en flugtvej fra 1. sal. Det kan være en rigtig god idé at have to flugtveje i de værelser, hvor I sover. Hvis soveværelset ligger på 1. sal, giver det god mening at have en brandstige i hver disse værelser.
Brandstigen skal hænges over vindueskarmen med de kraftige kroge. I denne position er den låst og sidder stabilt, så du kan kravle ned af den. Den har desuden afstandsklodser mod væggen, så den er stabil.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din brandstige.

To typer brandstiger at vælge i mellem

Der findes to typer brandstiger, som begge har deres fordele og ulemper. Den fastmonterede brandstige gør, at du ikke skal tænke på at montere den i tilfælde af brand. Til gengæld skal den monteres på muren, og det er ikke alle, der vil mene, at den “pynter” muren. Den sammenklappelige brandstige fylder ikke meget og kan placeres flere steder. Denne kræver dog lidt ekstra tid at finde frem og montere i vinduet.

Når en brandstige er klappet sammen, kan den nemt placeres under sengen eller inde i et skab. Inden du køber en brandstige, er det vigtigt, at du tjekker, om vindueskarmen ikke er for dyb til, at stigen kan hænges over den. Desuden bør du undersøge den maximale belastning på stigen, da det kan være betryggende at vide, at den kan holde til både dit barns og din egen vægt. Du bør også prøve din brandstige, når du har købt den, så du ved, hvordan den fungerer og er tryg ved at bruge den, hvis uheldet skulle være ude.