Bøger af Karen Blixen

Karen Blixen blev født 17. april 1885 og døde den 7. september 1962. Hun er en af de mest internationalt kendte danske forfattere og er både anerkendt som digter og storyteller. Karen Blixens litteratur fascinerer millioner af læsere og udfordrer samtidig de mest kræsne litteraturforskere. Værkerne bærer præg af den mundtlige fortælletradition, og sproget er gammeldags, farverigt og flyder over af symboler og billeder. Forfatterskabet er fyldt med et væld af intertekstuelle referencer fra verdenslitteraturen og temaerne centrerer sig om liv, kærlighed, kunst, skæbne og identitet. Fortællingerne er ofte henlagt til at foregå i 1700- og 1800-tallet i eksotiske miljøer og eventyruniverser, som det blandt andet kan ses i hendes debutsamling ”Syv fantastiske Fortællinger”. Mest kendt er nok erindringsværket ”Den afrikanske Farm”, som blev filmatiseret i 1985 af Sydney Pollack.

En del af Karen Blixens bøger er skrevet under pseudonymer, bl.a. Isak Dinesen, Osceola og Pierre Andrézel. Karen Blixens første bog ”Syv fantastiske fortællinger”, udkom i 1934, under pseudonymet Isak Dinesen, og bogen, fik stor stor anerkendelse i England, USA og i Danmark, hvor bogen udkom i 1935.

Af andre kendte titler fra Karen Blixen kan nævnes ”Vinter-eventyr” og ”Babettes gæstebud”.

Opvækst

Karen Christentze Dinesen blev født den 17. april 1885 på Rungstedlund gården som andet barn ud af fem af forældrene Wilhelm og Ingeborg Dinesen. Karen Blixen og de andre børn fik privatundervisning hjemme, og hun viste tydelige kunstneriske anlæg og både tegnede og malede fra de tidlige børneår.

I 1895 hængte hendes far, sig, formentligt grundet langvarig depression. Som ung var han officer og deltog i den tysk-franske krig, hvorefter han, plaget af tungsind, levede to år blandt indianerne i Wisconsin. Han er kendt for sine jagtbreve fra 1889 og 1892 udgivet under pseudonymet Boganis, som er et indiansk navn for vilde nødder. Efter hans død opdrog moderen, Ingeborg Dinesen, børnene sammen med sin mor og søster.

Karen Blixen formåede at lære fransk og engelsk, og modtog tegneundervisning og i 1904 kom hun på Kunstakademiet. Tre år senere debuterede hun i tidsskriftet Tilskueren med fortællingen ”Eneboerne” under pseudonymet Osceola. Osceola var en indianerhøvding fra 1800-tallets begyndelse, og hendes far havde brugt navnet til en af sine jagthunde. Endnu et par fortællinger blev offentliggjort i årene efter, men de vakte ikke ligefrem nogen opsigt.

Bog & idé Online

Hos Bog & idé Online fører altid samme grundsortiment, som i de fysiske butikker. I perioder, hvor der kører katalogkampagner, vil du kunne finde produkter, der ikke er i grundsortimentet, men som tilhører den specifikke kampagne. Vi tilbyder, at du til enhver tid kan spare fragten på dine udvalgte varer, såfremt du selv kan afhente din ordre, der leveres til en butik efter dit eget valg.

Vi dyrker kundepleje og den gode service. Kunderne kan regne med ordentlig vejledning og er samtidig sikret garanti på varekøb i mere end 90 butikker landet over.