Bliv klogere på, hvor du må bygge

Er I ved at planlægge, at der skal bygges nyt? Måske I godt kunne tænke jer en tilbygning til jeres hjem, hvis det efterhånden kniber med plads. Det kan være, der er kommet en lille ny til, og at børnene ikke kan få hvert sit værelse, hvis ikke det er fordi, I får lavet en tilbygning. Men når man bygger nyt på sin grund, er det vigtigt, at man er opmærksom på de forskellige ting, der er at tage højde for. Det kan en landinspektør være med til at hjælpe med.

For at svare på spørgsmålet “må du bygge i skel?” er der ikke altid et helt kort svar, men der er nogle forskellige faktorer, der er væsentlige at sætte sig ind i, og som i udgangspunktet altid gælder, når man bygger. I udgangspunktet må en bolig ikke opføres mindre end 2,5 meter fra skellet, men er der tale om en såkaldt sekundær bygning, er reglerne anderledes, og det kan være, I gerne må bygge.

Hvad er sekundære bygninger?

En sekundær bygning kan være mange ting. Her kan for eksempel være tale om en garage eller et skur, eller måske det bare er et drivhus, I godt kunne tænke jer at placere tæt op ad skellet. Det må I i udgangspunktet gerne. Der er nogle forskellige restriktioner, man lige skal være opmærksom på, men det vigtigste punkt er i udgangspunktet, at bygningen ikke må benyttes til beboelse.

Man kan godt bygge en carport tæt på skellet, men den må maksimalt være 2,5 meter høj samt 12 meter i samlet længde. Det er nogle af de vigtigste mål at have skrevet sig bag øret, når man begynder at bygge i skel, og for carporte kan det nogle gange være svært at holde sig til. Så det er med at tage lommeregneren frem.