Bliv et geni på hvidvin på ingen tid

Er du helt vild med hvidvin? Ved du dog ikke så meget om emnet, og er du af netop den grund også altid i tvivl om, hvilken hvidvin du skal servere til maden? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille guide til hvidvin, så du får alt det basisviden, du har brug for, hvis du gerne vil lyde som et vin-geni! Vinens verden er nemlig helt enorm, og det kan derfor også hurtigt være svært at finde hoved og hale i det hele. Der findes blandt andet en lang række forskellige druesorter, og der findes næsten lige så mange regler for, hvilke vine, der går til hvilken mad. Af netop den grund bliver vindrikkeri altså også hurtigt en prætentiøs affære – men sådan behøver det slet ikke at være. Denne lille guide til hvidvin er perfekt til enhver begynder, så læs endelig med, og gør dig selv klogere på hvidvin.

Hvilken hvidvin går til hvilken mad?

Der er, først og fremmest, et gammelt husmorråd, du kan følge, når du skal matche vin og mad. Det lyder på, at du skal drikke lokalt til lokalt. Altså kan du med stor fordel eksempelvis matche en middelhavsvin til middelhavsmad, idet hvidvin ofte er produceret således, at den passer til den smag, der er i egnen. Herefter skal du matche struktur og smagsfylde. Og det betyder, at du skal matche syre til syre samt sødme til sødme. Når det så er sagt, så er det også vigtigt, at du matcher intensiteten i maden med intensiteten i din hvidvin.

Det betyder, at du fx med fordel kan servere en let og frugtig hvidvin til en lys fiskeret, idet vinen i en sådan situation ikke vil fjerne fokusset fra maden. Er det dog en god bøf, der serveres, skal du kigge efter en mere kraftigere og mere intens vin, som kan matche den store smagsstyrke i maden. Og sidst, men ikke mindst, bør du servere en god og sød dessertvin til desserten.

Gå på opdagelse i vinens verden allerede i dag

Som du nok kan fornemme, så er det slet ikke så komplekst at finde den helt rette hvidvin, som nogle får det til at fremstå. Det handler blot om, at du får fulgt disse få, men vigtige, regler. Går du således og overvejer, om du skal have en falske vin til weekenden? Så kan du finde den helt perfekte flaske, hvis blot du følger linket øverst i artiklen!