Alkoholmisbrug og de mange konsekvenser

Ifølge Sundhedsstyrelsen sker ca. 6% af alle dødsfald i Danmark som følge af alkoholrelaterede årsager. Alkoholmisbrug kan ikke udelukkende være den primære årsag, for det kan også være medvirkende til andre alvorlige sygdomme som kræft, demens eller meget andet. 

Drikker du for meget?

Ofte kan det være svært at erkende, at man drikker for meget. Sandheden er dog, at det gør du, hvis alkohol er begyndt at have en negativ indvirkning på din dagligdag. Og når du først har et alkoholmisbrug, kan det være svært at stoppe på egen hånd. Mange gør dog et forsøg alligevel, før de tyr til hjælp.

Måske er du en af dem, der har haft oplevelsen af, at det var nemmere end du troede at stoppe. Men at udfordringen er at være vedholden. Når du går i alkoholbehandling, dykkes der ned i årsagerne til, hvorfor man begynder at drikke.

Det er aldrig for sent at søge professionel hjælp, og det er en kæmpe styrke, selv at kunne erkende, når du har brug for det. Når du søger hjælp allerede, når der er tale om et misbrug frem for en afhængighed, er der større chance for at få det stoppet, før det ender i alkoholisme.

Lev et godt liv uden alkohol

Selvom det kan virke usandsynligt, når du står i det, så kan du sagtens leve et godt liv uden alkohol. Mange tidligere alkoholmisbrugere holder sig helt fra alkohol og oplever en langt bedre tilværelse end før. Så selvom det kan være svært at sætte gang i processen, så kræver det en god portion motivation og selverkendelse for dig at tage det første skridt.