3 tips til at komme godt gennem lufthavnen

Alle elsker at rejse. Det betyder nemlig nye oplevelser, nye venskaber, nye madvarer og meget mere. Inden du kan nyde din ferie i et nyt land, skal du lige derhen – og for de fleste betyder det en tur gennem lufthavnen. Her er der meget, man skal være opmærksom på – uanset om man har gjort det mange gange før eller det er den første gang. Vi har derfor her samlet 3 gode tips til uerfarne rejsende, som kan gøre turen gennem lufthavnen meget lettere for dig.

Kom til tiden

Ofte handler lufthavnstress simpelthen om, at man kommer for sent. Der er mange ting, man skal igennem, inden man kan læne sig tilbage på flyet, og det er derfor vigtigt, at man ankommer til lufthavnen i god tid. Du kan nemlig aldrig vide på forhånd, hvor lang køen til indtjekning af bagage eller sikkerhedskontrollen er, og du kan ikke snyde dig foran i køen. Det kan godt være træls at være tidligt i lufthavnen og komme lige igennem sikkerhedskontrollen – men det slår uden tvivl at misse flyet med bare et par minutter. Tommelfingerreglen er derfor, at man ankommer 2-3 timer før flyet afgår, så man kan være sikker på at nå det hele – og i ventetiden kan man så hygge sig med en god bog, en podcast eller lignende.

Forbered dig til sikkerhedskontrollen hjemmefra

Endnu et punkt, der kan skabe stress i en lufthavn, er sikkerhedskontrollen – men her handler det hele om at holde dig og de andre passagerer i sikkerhed, så det handler om at være tålmodig og forberede sig til lige netop sikkerhedskontrollen. Der er nemlig meget, du kan gøre hjemmefra for at undgå at blive snuppet i sikkerhedskontrollen – primært i forbindelse med røntgenmaskinen og dens x-ray generator. Du kan først og fremmest sikre, at alle dine væsker passer ned i en 1 liters pose samt placere al din elektronik let tilgængelig i din taske. Hvis du samler din elektronik og din plastikpose med væsker i en separat bakke, så kommer du nemt gennem sikkerhedstjekket uden problemer.

Find din gate med det samme

Gatene bliver generelt annonceret på skærmene rundt omkring 45-60 minutter før boarding – og det er noget, du bør notere dig med det samme. Du behøver ikke nødvendigvis smutte hen til din gate med det samme. Du kan sagtens gå lidt rundt i butikkerne og få lidt at spise, men du bør sætte en alarm minimum 15 minutter før boarding, så du når dit fly i tide. Når du ankommer til gaten, er det også vigtigt, at du har dit boardingpas klar samt dit pas med billede. Når du er kommet igennem den sidste kontrol, så skal du bare finde dit sæde, tage sikkerhedsselen på og bare læne dig tilbage.