3 idéer til gode familie aktiviteter

Tænker du, at det er på tide at familien laver lidt mere sammen? Så har du fundet den rette artikel for dig. Der er massere aktiviteter, hvor hele familien kan være med – og det behøves ikke at koste en formue. Faktisk, er selve nogle af de ting vi laver hver eneste dag, de perfekte rammer for familiehygge! Læs med nedenfor, for at få lidt inspiration til den næste kvalitets familietid.

Film- eller serieaften for hele familien

At se en god film eller serie sammen, kan være meget hyggeligt. Det kræver blot, at man finder den rette film/serie. Det er jo ikke alle, som har fælles interesser. Der findes dog måde at gøre dette. Hvis i f.eks. har en chromecast, kan i benytte jeres telefon til at streame direkte til tv’et. En chromecast fungerer helt uden ledninger og på samme tid kan i skiftes til at forbinde jeres telefon til chromecast. Det vil sige, at I kan skiftes til at vise hinanden de film, som i finder interessante. Et chromecast er derfor perfekt til familien, hvor I skiftes til at vælge film/serie.

Oplev naturen – vandre- eller cykeltur

Man skal naturligvis ikke sidde på sofaen og se tv hele tiden. Derfor handler denne aktivitet om at få noget frisk luft, enten på gåben eller cykel. Husk her, at ruten skal planlægges efter alderen på de deltagende. Jo yngre børn, desto kortere rute – ellers kan aktiviteten meget hurtig gå fra sjov, til uoverskueligt!

God mad og samtale – ingen telefoner

Nogle gange danner hverdagen de perfekte rammer for familiehygge, vi glemmer bare at gribe dem! Dette er f.eks. tilfældet med aftensmaden, hvor alle formentligt er samlet. En god gammeldags ”ingen telefon ved bordet” politik kan virke fornuftigt ift. at opstarte samtale og følge med i hinandens hverdag! Døjer I med samtalen? Så vælg én gang om ugen et tema, som I skal diskutere.