3 gode råd til at skabe gode døgnrytme for dit barn

Der er ingen tvivl om at vi mennesker fungerer absolut bedst med den rette mængde søvn. Dette er uhyre vigtigt for at vi kan præstere det bedste i vores hverdage både i skole og på arbejde men også for at være mest muligt til stede for vores venner og familie. Det er særligt vigtigt at vise sine børn en sund døgnrytme, her er 3 gode råd.

Den rette mængde søvn

Det er vigtigt at dit barn for den rette mængde, man kan godt blive overrasket over hvor meget søvn et barn skal have. Det er vigtigt for barnets vækst og udvikling at de får den mængde der passer til dit barns alder. Du kan læse mere her om hvor meget søvn dit barn skal have.

Rutine

Det er en rigtig god ide at skabe en god rutine for dit barn allerede fra en tidlig alder af. Dette kan gøre ved at spise på cirka samme tidspunkter. Derudover kan man give sit barn gode vaner med at gøre sig klar med at børste tænder og diverse ting så de underbevidst er indstillet på snart at skulle i seng. Man kan også lave en regel med at lægge telefonen fra sig den sidste halve time inden man skal sove for at skabe en ro i hovedet, samt undgå skarpt lys og høje lyde som musik eller tv.

Behagelige omgivelser

Det sidste tip er at skabe nogle gode omgivelser for dit barns søvn. Dette kan gøre på mange måder, men et godt udgangspunkt er en god og komfortabel seng og mulighed for at lukke den skarpe sol ude med nogle gode mørklægningsgardiner. Derudover kan man tage ud og købe noget sengetøj som dit barn synes er flot og behgageligt, som gør at de bliver gladere for at være i sengen.